ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη 2 ατόμων για απάτη με την τακτοποίηση οφειλών

Μια γυναίκα και ο συνεργός της συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ είχαν παραπλανήσει πολίτη για να μεταφέρει περισσότερα από 22.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Με την πρόφαση της τακτοποίησης οφειλής, δύο άτομα εξαπάτησαν ένα άλλο άτομο στην Ημαθία αποσπώντας περισσότερα από 22.000 ευρώ. Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία συνελήφθη σε περιοχή της Αχαΐας και έναν άγνωστο συνεργό της ο οποίος αναζητείται καθώς είχε πείσει έναν ημεδαπό να μεταφέρει στο λογαριασμό της 22.850 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2020, ο συνεργός της συλληφθείσας προσποιούμενος γνωστό πρόσωπο ενός ημεδαπού άνδρα στην Ημαθία, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για την τακτοποίηση οφειλής που εκκρεμούσε μεταξύ τους.

Στην συνέχεια δίνοντας οδηγίες στον ημεδαπό, τον κατεύθυνε παραπλανητικά να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, το χρηματικό ποσό των 22.850 ευρώ. Μετά από κινητοποίηση των αστυνομικών, η γυναίκα εντοπίσθηκε σε περιοχή της Αχαΐας και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ