ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παροχή 430 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για την πανδημία

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι τα εν λόγω κεφάλαια έχουν διατεθεί το τελευταίο 9μηνο, με σημαντικό μέρος εξ αυτών να προέρχονται από ίδιους πόρους.

«Από την έναρξη της πανδημίας την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει θέσει στη διάθεση του ΕΣΥ, των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας και των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της Αττικής πάνω από 430 εκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση- απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην επιστολή της Ρένας Δούρου σχετικά με τον εορταστικό στολισμό του Λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου "Δύναμη Ζωής", στην επιστολή της, πέρα των ενεργειών που είχε προωθήσει επί διοίκησής της, για την ενίσχυση του ΕΣΥ (41,6 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό, 740.000 για 68 κλίνες και 18 αναπνευστήρες για τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής) πρότεινε να διατεθεί η δαπάνη των 700.000 ευρώ για τον φετινό εορταστικό στολισμό του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά τα χρήματα που διατέθηκαν για τη στήριξη της δημόσιας υγείας κατά το τελευταίο 9μηνο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκηση της Περιφερείας, είναι μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020:

  • 22 εκατ. ευρώ, για αγορά εξοπλισμού υγείας για τα Νοσοκομεία της Αττικής και τις Υγειονομικές της Περιφέρειες.
  • 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των φορέων Υγείας της Αττικής, με επικουρικό προσωπικό Ιατρών και Νοσηλευτών σε 73 φορείς Υγείας της Περιφέρειας.
  • Για την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας , με σκοπό την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε περιοχές της Αττικής όπου υπάρχει συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων.
  • 10 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αναβάθμιση των εργαστηρίων του ΚΕΔΥ.
  • Χρηματοδότηση του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με 600.000 ευρώ για την προμήθεια περιπολικού σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό για την μεταφορά ασθενών με Covid.

Επίσης από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας:

  • Δόθηκαν για την ενίσχυση της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής 41,6 εκατ. ευρώ, ενώ έχει παραδοθεί στα νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 28 εκατ. ευρώ,
  • Διατέθηκαν 74 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εξοπλισμού των ΜΕΘ και ΜΑΦ Νοσοκομείων της Αττικής. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν άλλοι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ στο Αττικό, 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Τζάνειο, Ασκληπιείο, Θριάσιο, Αττικόν και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στον Ευαγγελισμός.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο στολισμός της Αττικής κοστίζει μόλις το 0,0016%, των δαπανών για την υγεία και την επιχειρηματικότητα και εκφράζεται απόλυτη συμφωνία με την άποψη της Ρ. Δούρου ότι «απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί την περίοδο αυτή η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΝΠΕ θα διανέμει 140.000 μάσκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα δοθούν από 40.000 μάσκες και οι υπόλοιπες 100.000 θα μοιραστούν στις άλλες περιφέρειες, με ενισχυμένο αριθμό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης Ίος, Μύκονος, εξετάζονται νέα μέτρα

Ο καθηγητής Πνευμολογίας Ν. Τζανάκης σημειώνει πως το όριο συναγερμού έχει ξεπεραστεί στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας λόγω της κινητικότητας. «Συνταγή Μυκόνου» όπου έχει αυξηθεί ανησυχητικά το ιικό φορτίο.