ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katastimata, emporio
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Προβληματισμός για άνοιγμα της λιανικής, σήμερα ή αύριο οι ανακοινώσεις

«Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξεκαθάρισε ο Στ. Πέτσας. Η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων, ενώ γρίφος παραμένει το θέμα των εκκλησιών. 

«Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας, παραπέμποντας για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Alpha. 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» πρόσθεσε. 

Εχθές, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίκλιας, τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει πιεστική στο ΕΣΥ, αλλά και στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε κατά την ενημέρωση, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι πλέον μεταξύ 40 και 64 ετών, ενώ στις ηλικίες 75 ετών και άνω και στις ηλικίες 65 έως 74 υπάρχει σημαντική επίπτωση της νόσου και αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 5% τον τελευταίο μήνα.

Όπως συμπλήρωσε περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται στους νόμους Πιερίας, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Κιλκίς, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Φλώρινας και τόνισε ότι ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Δυτική Αττική, όσον αφορά τις νέες μολύνσεις, επικαλούμενος συνομιλία που είχε με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων, ενώ γρίφος παραμένει το θέμα των εκκλησιών. 

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι αυτές που θα ανοίξουν πρώτα είναι επιχειρήσεις χαμηλής κινητικότητας, ενώ σε προτεραιότητα φαίνεται να μπαίνει και το άνοιγμα κουρείων και κομμωτηρίων.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τόνισε ότι μπορεί να αλλάξει η ώρα έναρξης όταν, όμως, ανοίξει εκ νέου το λιανεμπόριο, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση θα παραμείνει ως έχει. Σημειώνεται πως ο κος Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό στις πράσινες περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες. 

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.677 νέα κρούσματα, ενώ κατεγράφησαν 95 θάνατοι και σε 578 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Οικονόμου: Θα σταθμίζουμε τα περιοριστικά μέτρα ανά εβδομάδα

«Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να δίνεται μεγάλη μάχη, κυρίως η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί να φέρνει περιστατικά στις ΜΕΘ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Skertsos-Akis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικός στον κορονοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, ο Άκης Σκέρτσος

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι «το εμβόλιο σώζει. Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη την πρώτη ή την τρίτη δόση του εμβολιασμού τους, ας το πράξουν το συντομότερο δυνατό».