ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Παπαθανάσης: Σταδιακό και προσεκτικό το «άνοιγμα» για το λιανεμπόριο 

Ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, τόνισε ότι κομμωτήρια και κουρεία θα είναι τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν, χωρίς αλλαγές στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επιχειρήσεις που έχουν μικρή κινητικότητα, κομμωτήρια και κουρεία θα είναι οι πρώτες που  θα επαναλειτουργήσουν, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Παπαθανάσης ότι ακόμη και αυτή η επαναλειτουργία θα γίνει με μεγάλη προσοχή, σταδιακά και υπό αυστηρά μέτρα. 

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τόνισε ότι μπορεί να αλλάξει η ώρα έναρξης όταν, όμως, ανοίξει εκ νέου το λιανεμπόριο, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση θα παραμείνει ως έχει. Σημειώνεται πως ο κος Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό στις πράσινες περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες. 

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση. Τόνισε ακόμα ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας νωρίτερα, οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο έως το Σάββατο σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες, αλλά και τις μετακινήσεις, ενώ επανέλαβε εξετάζεται μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος, ωστόσο υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Την Παρασκευή οι αποφάσεις της Επιτροπής για την αγορά

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης, εξετάζεται τόσο η επαναφορά του click away όσο και του click in shop, με τους ειδικούς να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για τις εξελίξεις.