ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Έκτακτη σύσκεψη για τα αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια για τα δάση

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με θέμα την αξιοποίηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων για τα δάση.

Έκτακτη σύσκεψη, με θέμα την αξιοποίηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων για τα δάση, συγκάλεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στον προϋπολογισμό του σχετικού κοινοτικού προγράμματος προβλέπονται 245 εκατ. ευρώ για αναδασώσεις δασοπροστασία, διάσωση αγρών κτλ., από το 2015 έως σήμερα δεν έχει απορροφηθεί, αλλά και συμβασιοποιηθεί ούτε 1 ευρώ.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτας, η ειδική γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων, Νίκη Δανδόλου και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμφωνήθηκε:

  • Να εκπονηθεί ένας χάρτης διαδρομής για την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων με δέσμευση όλων τον εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
  • Να προταχθούν τα δημόσια δασικά έργα τα οποία θεωρούνται πιο ώριμα αλλά και πιο επείγοντα.
  • Να ενισχυθεί από τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης, η Γενική Διεύθυνση Δασών με στελέχη εκπαιδευμένα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
  • Να προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος προκειμένου να υποβοηθήσει την απορρόφηση των εν λόγω πόρων. 
  • Να πραγματοποιηθεί, στις 6 Νοεμβρίου, τεχνική συνάντηση για την υλοποίηση των δασικών μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με τους συντονιστές και υπηρεσιακούς παράγοντες των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ιδιαίτερα με τα δασαρχεία για την ταχύτερη προώθηση των εν λόγω προγραμμάτων. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Παπασταύρου στο Παρίσι για περιβάλλον και βιοποικιλότητα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, μεταβαίνει στο Παρίσι για συνάντηση με τη Monique Barbut, με επίκεντρο τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε θάλασσες, δάση και βιοποικιλότητα.
Άνδρας δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση Ε65 και Μετρό προς Καλαμαριά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρίστος Δήμας, δήλωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθούν ο Ε65 και η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη στρατηγική Μητσοτάκη στην ενέργεια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε στην ERTNews τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή και υπογράμμισε τη ρεαλιστική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ενεργειακή μετάβαση.