ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Marketing Greece

Marketing Greece: “ΟΠΑ” στις βλαβερές συνήθειες για το περιβάλλον

Η εταιρία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Marketing Greece, μέσω της νέας καμπάνιας της λέει “ΟΠΑ” στις συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον & προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν "Zero Waste" πολιτική.

Στοπ στις βλαβερές για το περιβάλλον συνήθειες θέλει να βάλει η νέα καμπάνια της εταιρίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Marketing Greece. Η καμπάνια "Zero Waste" το video της οποίας παρουσιάστηκε στο Συνέδριο ΣΕΤΕ «Redefining Realities:#someREACTdifferent», τονίζει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγές και προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, λέγοντας «ΟΠΑ» σε συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η καμπάνια "Zero Waste" θέτει στο επίκεντρο τη διαχείριση των απορριμμάτων και επιστρατεύοντας το χιούμορ ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τον τουριστικό κλάδο για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα τόσο των επιχειρήσεών τους όσο και της ίδιας της κοινωνίας.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας τη διττή ανάγνωση του επιφωνήματος «ΟΠΑ» (εορταστικό ή αποτρεπτικό), η καμπάνια μέσα από το σύγχρονης αισθητικής video αναδεικνύει τη σημασία, ενθαρρύνει τη διαχείριση των απορριμμάτων και προτρέπει το κοινό να αναλάβει δράση. Ενώ στην ειδικά σχεδιασμένη campaign page προτείνονται απλές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και tips.

«Το sustainability (αειφορία) αποτελεί μια παγκόσμια τάση που αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων και φυσικά και τον τουρισμό. Παράλληλα, βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι ταξιδιώτες αναζητούν αλλά και απαιτούν πλέον από τις τουριστικές επιχειρήσεις να ενσωματώνουν στη λειτουργία τους φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους. Επομένως, η υιοθέτηση μιας Zero Waste πολιτικής δεν είναι ζήτημα επιλογής αλλά κυρίως υποχρέωση όλων μας, των πολιτών, των επιχειρήσεων, της πολιτείας» δήλωσε η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

amorgos-psarades-αμοργός-ψαράδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμοργόραμα: Οι αλιείς της Αμοργού «ψαρεύουν» πλαστικά από τη θάλασσα

Το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» αποτελεί μία πρωτοβουλία που στηρίζει και απαρτίζει ο Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Αμοργού και έχει ως στόχο να οργανώσει την αλιεία με βιώσιμο τρόπο για τη θαλάσσια ζωή και για τους ανθρώπους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθετες 12 περιβαλλοντικές οργανώσεις σε διατάξεις για περιοχές Natura

Οι οργανώσεις ζητούν την απόσυρση άρθρου του νομοσχεδίου των Γωεργιάδη - Σκρέκα με το οποίο προβλέπεται η θεσμοθέτηση με προεδρικό διάταγμα «υπο-περιοχών προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων» εντός προστατευόμενων περιοχών.