ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
antisiptika-koronoios-ygeia
Φώτο: Shutterstock

Την απόσυρση αντισηπτικών μαντηλιών ζήτησε ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε να απαγορευτεί άμεσα η διακίνηση και διάθεση των βιοκτόνων προϊόντων των δυο εταιρειών καθώς δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες.

Να αποσυρθούν άμεσα τα προϊόντα που προωθούνται ως βιοκτόνα και αντισηπτικά αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια, ζήτησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για αντισηπτικά μαντηλάκια που κυκλοφορούν από δυο διαφορετικές εταιρείες και τις καλεί να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων "Activemed-αντισηπτικά μαντηλάκια" και του προϊόντος DESALIN AV, διότι δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό άδεια κυκλοφορίας. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Οι εταιρίες HOTELWARE HELLAS AEBE, και NANOPHOS AE που διαθέτουν τα προϊόντα στην αγορά, οφείλουν να τα αποσύρουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο προϊόν που διακινείται μέσω ίντερνετ

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως οι καταναλωτές δίνουν τα στοιχεία τους χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος και προειδοποιεί για πιθανούς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη επένδυσης στην κλινική έρευνα τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Παγκοσμίως αναφέρονται περισσότερες από 542 μελέτες, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει 79 και στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη 5 κλινικές δοκιμές. Για τα εμβόλια υπάρχει μία ευρωπαϊκή μελέτη και 7 στις υπόλοιπες χώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.