ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
antisiptika-koronoios-ygeia
Φώτο: Shutterstock

Την απόσυρση αντισηπτικών μαντηλιών ζήτησε ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε να απαγορευτεί άμεσα η διακίνηση και διάθεση των βιοκτόνων προϊόντων των δυο εταιρειών καθώς δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες.

Να αποσυρθούν άμεσα τα προϊόντα που προωθούνται ως βιοκτόνα και αντισηπτικά αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια, ζήτησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για αντισηπτικά μαντηλάκια που κυκλοφορούν από δυο διαφορετικές εταιρείες και τις καλεί να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων "Activemed-αντισηπτικά μαντηλάκια" και του προϊόντος DESALIN AV, διότι δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό άδεια κυκλοφορίας. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Οι εταιρίες HOTELWARE HELLAS AEBE, και NANOPHOS AE που διαθέτουν τα προϊόντα στην αγορά, οφείλουν να τα αποσύρουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη επένδυσης στην κλινική έρευνα τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Παγκοσμίως αναφέρονται περισσότερες από 542 μελέτες, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει 79 και στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη 5 κλινικές δοκιμές. Για τα εμβόλια υπάρχει μία ευρωπαϊκή μελέτη και 7 στις υπόλοιπες χώρες.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα από τα ανεμβολίαστα παιδιά

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η πανδημία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται μετά τα Χριστούγεννα και από το Πάσχα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά, ενώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζεται επέκταση της «τρίτης δόσης» και στους άνω των 60 ετών

Σύμφωνα με τον υπ. Υγείας «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα». 
Pleuris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή του υπουργού Υγείας στην 71η Σύνοδο του Π.Ο.Υ Ευρώπης

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.