ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Σταθερές τιμές σε 5.375 φάρμακα, μειώσεις έως 7% σε 2.603 σκευάσματα

Η συνολική εξοικονόμηση για Kράτος και ασθενείς φτάνει τα 111.000.000 ευρώ, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ακολούθησε τον ίδιο τρόπο ανατιμολόγησης, που προβλέπει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων.

Πρόσθεσε ότι από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σε 5.375 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 2.603 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.

Αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τηρούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη “το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή”.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ακολούθησε τον ίδιο τρόπο ανατιμολόγησης, που προβλέπει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%.

Από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σε 5.375 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 2.603 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε εξοικονόμηση πόρων για το Κράτος και σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα τα οποία έχουν ανάγκη. Η συνολική εξοικονόμηση για Kράτος και ασθενείς φτάνει τα 111.000.000 ευρώ.

Υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνεχίζουμε με αρχή “πρώτα ο ασθενής”, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου, για αυτούς που δε μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ