ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Πρόστιμα 420.000 ευρώ και «λουκέτο» σε 3 επιχειρήσεις

Από το σύνολο των 72.189 ελέγχων, οι 65.301 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, όπου προχώρησε σε 40 συλλήψεις για παράβαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Συνολικά 72.189 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας διενήργησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκαν 1.296 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 420.000 ευρώ, ενώ 3 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για διάστημα 15 ημερών.

Από το σύνολο των 72.189 ελέγχων, οι 65.301 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκα, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 40 συλλήψεις, ενώ βεβαίωσε 1.279 παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, χθες, σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται, ότι 12.274 έλεγχοι έγιναν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι 40 συλλήψεις αφορούν σε παράβαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.