ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xristougenniatiko dentro-anakuklosi
Φώτο: Shutterstock

Ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Στόχος της δράσης αυτής είναι η εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε τα δέντρα να μην καταλήξουν στα σκουπίδια.

Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων οργανώνει για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη γιορτή των Φώτων.

Στόχος της δράσης αυτής, που οργανώνεται σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε τα δέντρα να μην καταλήξουν στον ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να μην αποθέτουν τα δέντρα στους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων αλλά στις ειδικές ανοιχτές σκάφες που θα βρίσκονται τοποθετημένες από τις 7 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2021 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου και στο δημοτικό πάρκινγκ της Μαρίας Κάλλας, δίπλα από το Ποσειδώνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 105.000 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος, έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 54.680 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στο διπλασιασμό του προγράμματος με το συνολικούς πόρους να ανέρχονται πλέον στα 287 εκατ. ευρώ και οι συνολικοί δικαιούχοι να ξεπερνούν τις 435.000.