ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tourkia
Φώτο: Shutterstock

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού κοντά στα Ίμια

Η ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής φέρεται να εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη να εργαστούν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων.

Σε ακόμη μια προκλητική ενέργεια προχώρησε το τουρκικό κράτος που εμμένει στο να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, καθώς τουρκικά μέσα αποκαλύπτουν πως υπήρξε επεισόδιο το πρωί των Θεοφανείων στις βραχονησίδες Ίμια, όταν ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που περιπολούσε στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η τουρκική ακτοφυλακή φέρεται να εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη, που εργάζονταν ανοιχτά των Ιμίων, με πληροφορίες που επικαλείται να αναφέρουν πως το επεισόδιο σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μ’ αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού, ένα ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar συγκεκριμένα. Το περιστατικό έληξε στις 14:00 το απόγευμα με αποτέλεσμα τα αλιευτικά και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ν’ αποχωρήσουν από την περιοχή.

Δημοσίευμα της τουρκικής ενημερωτικής πύλης anterhaber.com, μ’ έδρα την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), υποστηρίζει πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό νότια της Σάμου

Στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια νότια της Σάμου είναι σε εξέλιξη από χθες έρευνες του λιμενικού σώματος υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης και με τη συνδρομή της Frontex.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού στις Οινούσσες

Σύμφωνα με το ΛΣ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το τουρκικό αλιευτικό και του ζήτησε να αποχωρήσει. Το τουρκικό αλιευτικό δεν υπάκουσε και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.