ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού στις Οινούσσες

Σύμφωνα με το ΛΣ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το τουρκικό αλιευτικό και του ζήτησε να αποχωρήσει. Το τουρκικό αλιευτικό δεν υπάκουσε και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το ΛΣ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το τουρκικό αλιευτικό και του ζήτησε να αποχωρήσει. Το τουρκικό αλιευτικό δεν υπάκουσε και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Στη συνέχεια τα στελέχη του ΛΣ έκαναν χρήση ηχητικών σημάτων και προειδοποιητικών πυρών.

Τελικά, το τουρκικό αλιευτικό αποχώρησε και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό νότια της Σάμου

Στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια νότια της Σάμου είναι σε εξέλιξη από χθες έρευνες του λιμενικού σώματος υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης και με τη συνδρομή της Frontex.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Χίου, ανασύρθηκαν τρεις νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί. Το Λιμενικό και η ΕΛΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες και στη στεριά για τυχόν άτομα που μπορεί να έχουν διασκορπιστεί.
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.