ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ekklisia
Φώτο: Shutterstock

Ανοίγουν πάλι οι ναοί, παραμένει η απαγόρευση για ψάρεμα και κυνήγι

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως προφανώς και τα θετικά στοιχεία που καταγράφονται δεν σημαίνουν ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία και επανέλαβε ότι τα δεδομένα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα.

Παρατείνεται για ακόμη μια εβδομάδα τουλάχιστον η απαγόρευση για κυνήγια και ψάρεμα ενώ ανοίγουν και πάλι, επίσημα αυτή την φορά, οι εκκλησίες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς που ανέφερε οτι η θετική εικόνα που σημειώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών σημείωσε πως τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή, κάνοντας λόγο για διατήρηση των μέτρων προστασίας, σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και στοχευμένους περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως από Δευτέρα 18/1 ανοίγουν οι λατρευτικοί χώροι (ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 50) με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Παράλληλα, διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν. Επίσης, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από περιφερειακή ενότητα, από νομό δηλαδή, σε άλλη περιφερειακή ενότητα, παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.

Όσον αφορά τα πρόστιμα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχει συζήτηση σχετικά με την αύξηση των προστίμων, ωστόσο είναι κάτι που θα αξιολογηθεί σε λίγες ημέρες εφόσον δουν αν υπάρχει συμμόρφωση με τα μέτρα ή αν υπάρχει διάθεση κατάχρησης αυτών των δικαιωμάτων που δίνονται για τις μετακινήσεις. «Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε πλήρη συναγερμό και εγρήγορση έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας και να είμαστε σίγουροι ότι την ώρα που θέλουμε να ανοίξει η οικονομία μας, που θέλουμε να ανοίξει η αγορά δεν θα πρέπει να μπει σε κίνδυνο η υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Αδύνατο να ελέγχουμε πιστοποιητικά ή τεστ των πιστών

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι συμπαρίσταται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, αλλά δεν είναι εφκτό το προσωπικό των ναών να αναλάβει την ευθύνη του ελέγχου πιστοποιητικών ή τεστ.
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση της Ιεράς Συνόδου για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες

Στην εγκύκλιο που απέστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί «το βασικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσταση στις 9 το βράδυ με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλες οι Ακολουθίες θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα από την Κυριακή των των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.
koronoios, EODY
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για τρίτο κύμα πανδημίας με πολλά θύματα

Οι εικόνες που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα ανήμερα των Θεοφανείων προβληματίζει τους επιστήμονες που προειδοποιούν οτι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, ενώ το ΕΣΥ είναι πολύ πιεσμένο.
arxiepiskopos Ieronimos, ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιερώνυμος ζητά να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα οι Μητροπολίτες

Ο καθαγιασμός των υδάτων θα τελεσθεί εντός των ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.