ΓΔ: 2047.13 2.00% Τζίρος: 30.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:40
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
Φώτο: Shutterstock

Δικογραφία για κακούργημα στους δυο ανήλικους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Στην δικαιοσύνη παραπέμπονται σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι, που συνελήφθησαν χτες από την Ασφάλεια Αθηνών για την τον ιδιαίτερα βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη στις 13-1-20121 στην Ομόνοια, καθώς και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη, καθώς έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν την σύλληψη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικοί πηγή οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση τους. Προσήχθησαν χτες και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Τα δυο αδέλφια είχαν μπει στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου και διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα. Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους κάτι που που τους εξαγρίωσε, γι' αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πως να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

Ο ειδικός φρουρός ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, συνελήφθη στην Ασφάλεια, όπου πήγε να επισκεφθεί τα δυο παιδιά και για να ρωτήσει σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος τους. Σημειώνεται ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές, ενώ τη νύχτα εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ειδική ψυχολόγος, η οποία συνομίλησε μαζί τους στην Ασφάλεια Αθηνών όπου κρατούνταν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 77χρονη για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια

Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης για παραβίαση περιοριστικού όρου που της απαγόρευε να πλησιάσει τον 82χρονο σύζυγό της. Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του συζύγου.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση η 77χρονη για το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη παραμένει 77χρονη, η οποία συνελήφθη μετά τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της. Κατηγορείται για παραβίαση περιοριστικού όρου. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής για τα αίτια θανάτου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 30χρονος συνελήφθη για αρπαγή ανήλικης στη Χερσόνησο

Συνελήφθη 30χρονος στη Χερσόνησο για αρπαγή ανήλικης, μετά από δήλωση εξαφάνισης από τον κηδεμόνα της στην Αττική. Η ανήλικη βρέθηκε ασφαλής και επέστρεψε στην οικογένειά της. Έρευνα διεξάγει η αστυνομία Χερσονήσου.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στην Κατερίνη για απάτη μέσω τηλεφώνου με λεία 79.000 ευρώ

Απατεώνες στην Κατερίνη απέσπασαν 79.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από γυναίκα με τηλεφωνική απάτη, προσποιούμενοι υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ. Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν ημεδαπό ως δράστη της υπόθεσης.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτελεί τρεις κατηγορούμενους για ταραχές

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για δολοφονία μελών των δυνάμεων ασφαλείας και ενέργειες υπέρ Ισραήλ και ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης μετά από πρόσφατες ταραχές.