ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis, Bouli, vouli
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

«Προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια, τα άλλα μπορούν να περιμένουν»

Το ψηφιακό πιστοποιητικό δεν αποτελεί περιορισμό, αλλά συμβάλλει στην απαλλαγή από προβλήματα στις μετακινήσεις και άρα ευνοεί τον τουρισμό και την οικονομία, είπε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στο ζήτημα της πανδημίας και των σχολείων έκανε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση της κυριαρχίας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εφαρμόζεται ένα κυλιόμενο σχέδιο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των επτά προηγούμενων ημερών, τα οποία καθορίζουν τις αποφάσεις για τις επτά επόμενες ημέρες. «Η χώρα βαδίζει με μικρά, αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα», είπε κι ανέφερε, επίσης, ότι έχουμε ξεπεράσει τους 90.000 εμβολιασμούς, κλείνει ο κύκλος εμβολιασμού των υγειονομικών και σύντομα ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 80 άνω, αλλά και ότι από σήμερα αυξάνονται τα σημεία όπου γίνονται οι εμβολιασμοί, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ρυθμός θ' ακολουθεί το ρυθμό της παραλαβής εμβολίων στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα παρουσιαστεί αύριο, ως πρωτοβουλία του, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δεν αποτελεί περιορισμό, αλλά συμβάλλει στην απαλλαγή από προβλήματα στις μετακινήσεις και άρα ευνοεί τον τουρισμό και την οικονομία, όπως έχει λόγο να επιθυμεί η Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα παρέμβει προς την Κομισιόν και προς δύο άλλες κατευθύνσεις: την ταχύτερη αδειοδότηση εμβολίων, με πρώτο αυτό της Astra Zeneca, και την άσκηση πίεσης προς την Pfizer ώστε να είναι συνεπής στις συμφωνίες που έχουν γίνει σε επίπεδο ΕΕ και να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων. «Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι δεν νοείται αποτελεσματική διπλωματία με γονατισμένη την οικονομία και πως όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως τα διδάγματα του 2020 μπορούν να χρησιμεύσουν ως φάρος για το 2021: «Είναι η ενότητα και η εθνική αυτοπεποίθηση. Χάρη σ' αυτά αναχαιτίσαμε τις εξωτερικές αμφισβητήσεις και τον κορονοϊό κι αποδείξαμε ότι οι κρίσεις μπορούν να γίνουν ευκαιρία για να πάει μπροστά η χώρα. Σήμερα, δεν διευρύνουμε μόνο την εθνική μας κυριαρχία, αλλά και την εθνική μας ομοψυχία. Η Ελλάδα μεγαλώνει σε έκταση και ταυτόχρονα σε πίστη, ανάστημα και σιγουριά για το μέλλον», κατέληξε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινα και «έξυπνα» σχολεία στη Θέρμη με δωρεά της Vantage Towers

«Ευπρόσδεκτη η χορηγία από την πρώτη στιγμή την αγκαλιάσαμε, επιλέξαμε δυο σχολεία που αντιπροσωπεύουν όλη την έκταση της Θέρμης. Το ένα, είναι το 4ο δημοτικό Θέρμης και το δεύτερο είναι το Γυμνάσιο Βασιλικών», είπε ο δήμαρχος Θέρμης.
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Ζαχαράκη: 217.267 γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία καθημερινά

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από το 2020 έχει αυξηθεί κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα σχολεία κλειστά και την Δευτέρα

Να σημειωθεί, πως σε όσους δήμους και περιφέρειες διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.