ΓΔ: 874.95 -0.16% Τζίρος: 30.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εκδήλωση του ΙΟΒΕ για τον ρόλο της επιστήμης στην εποχή της πανδημίας

Διαδικτυακή εκδήλωση με κεντρικό θέμα τον ρόλο της επιστήμης στην εποχή της πανδημίας του COVID 19, διοργανώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE).

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τον ρόλο της επιστήμης στην εποχή της πανδημίας διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE).

Στην εκδήλωση θα εξεταστούν θέματα όπως το πως αλλάζει η υγειονομική και οικονομική κρίση τον ρόλο της επιστήμης, πώς διαμορφώνονται οι προτεραιότητες ανάμεσα στους κλάδους και στην επιστημονική έρευνα, πώς βλέπουν την επιστήμη οι πολίτες και οι λήπτες αποφάσεων πολιτικής κ.α.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο κ. Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Professor Emeritus of Cell Biology, Harvard Medical School και Collège de France, η κ. Πηνελόπη Κουγιανού-Goldberg, Elihu Professor of Economics, Yale University και κ. Δημήτρης Μπερτσιμάς, Boeing Professor of Operations Research and Associate Dean of Business Analytics, MIT.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπiστημίου Αθηνών, Νίκος Βέττας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 17:00 – 18:30, μέσω του Youtube.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επιχειρηματικότητα μετά την πανδημία: Στις 7/4 το συνέδριο της BNI

Το συνέδριο θα επιχειρήσει μια διευρυμένη ματιά στο πώς το επιχειρείν παγκοσμίως αντιμετωπίζει τη μετά την πανδημία εποχή και σε αυτό θα συμβάλλουν οι ομιλίες και εκλεκτών προσκεκλημένων από το εξωτερικό.
Niki Keraneos, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Οι πέντε στρατηγικές για τις προκλήσεις στην εκπαίδευση

Στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προγράμματα επιδοτήσεων για ΙΧ χαμηλών ρύπων προτείνει το ΙΟΒΕ

Σε μελέτη του ΙΟΒΕ για το ρόλο των οχημάτων χαμηλών εκπομπών στις οδικές μεταφορές στην Ελλάδα παρουσιάζονται δύο προγράμματα επιδοτήσεων που μπορούν να συβάλλουν στην εξοικονόμηση από 3,8 χιλ. έως 13,8 χιλ. τόνους CO2, την περίοδο 2019-2023.
kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σε όλη σχεδόν τη χώρα. Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Ελλάδα οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία.
filippidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγείται στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του

Ο ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό. Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014.