Αλλάζει στρατηγική ο ΕΟΤ μετά την πτώχευση της Thomas Cook

Νέα στρατηγική και στόχους για τον τουρισμό για το 2020 ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού.

Την αλλλαγή στρατηγικής για τον τουρισμό το 2020 ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, περιγράφοντας και τους τρεις κύριους στόχους της που είναι η διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών, η αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά και η ενίσχυση της βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και προσήλωση στο μεγάλο στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης.

«To υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αλλάζει την τουριστική στρατηγική της χώρας για το 2020, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που προέκυψαν από την πτώχευση της Thomas Cook. Και η εκστρατεία αυτή θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο έτος».

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου, όπου κι εορτάστηκαν τα 65 της χρόνια. Στο συνέδριο συμμετείχαν δημοσιογράφοι τουρισμού από όλο τον κόσμο με βασικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ.

Ο κ. Φραγκάκης περιέγραψε «τους τρεις κύριους στόχους της νέας τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια» ως ακολούθως:

- Διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα μας στο επίπεδο που είναι σήμερα.

- Αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά μέσω συντονισμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου.

- Ενίσχυση της βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και προσήλωση στο μεγάλο στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο γ.γ. ΕΟΤ μίλησε, τέλος, με θερμά λόγια για την προσφορά της F.I.J.E.T., αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην παγκόσμια τουριστική δημοσιογραφία και κατ' επέκταση, στον παγκόσμιο τουρισμό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επένδυση στον εναλλακτικό τουρισμό για την «μετα-covid» εποχή

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού που θα περιλαμβάνει Φορείς Διαχείρισης και Ανάπτυξης Αναρριχητικού Τουρισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Synergassia Ionia: Διαδικτυακή εκδήλωση  για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στόχος της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης ήταν η τόνωση της εξωστρέφειας, η προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των ανταγωνιστικών εξαγώγιμων προϊόντων της.