ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Τοπικές βροχές, υποχώρηση των ανέμων και σταθεροποίηση θερμοκρασίας

Βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους ανέμους στο Αιγαίο να φθάνουν στα 6 μποφόρ και τη μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά φαινόμενα στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, όπως αναφέρει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά θα υπάρξουν τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται έως το πρωί στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ από το μεσημέρι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 8, στην Θεσσαλία από -1 έως 11, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Στερεά από 0 έως 1, στην Πελοπόννησο από 2 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 9, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 4 έως 11 και στην Κρήτη από 5 έως 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα από το πρωί έως το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.