ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Για άμεση έγκριση στην ΕΕ του εμβολίου Sputnik-V κάνει λόγο η Ρωσία

Η αίτηση για απόκτηση άδειας για επείγουσα χρήση (EUА, Emergency Use Authorization) του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V είχε κατατεθεί από το RDIF στις 22 Δεκεμβρίου.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ μιλώντας στην εκπομπή «Βέστι» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία -1».

«Έχουμε καταθέσει τα έγγραφα για την έγκριση (του ρωσικού εμβολίου) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), που είναι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και αυτή η διαδικασία εξέτασης μπορεί να διαρκέσει τον Φεβρουάριο, ίσως έως τις αρχές Μαρτίου», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Νωρίτερα, ο Ντμίτριεφ είχε δηλώσει ότι το πρώτο στάδιο για την απόκτηση άδειας για επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την λεγόμενη επιστημονική διαβούλευση. Η αίτηση για απόκτηση άδειας για επείγουσα χρήση (EUА, Emergency Use Authorization) του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V είχε κατατεθεί από το RDIF στις 22 Δεκεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Φινλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Φινλανδία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για ρωσική παραβίαση εναέριου χώρου

Το φινλανδικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις σχετικά με πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος Il-20, που φέρεται να μπήκε 4,7 ναυτικά μίλια εντός Φινλανδίας για τρία λεπτά. Δεν υπήρξε ρωσικό σχόλιο.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερβία ζητά βοήθεια από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Η Σερβία ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών λόγω έλλειψης αεροπλάνων από την ΕΕ. Ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο έφτασε στη Νις για να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά αύξηση κυρώσεων κατά ρωσικών οντοτήτων στον πόλεμο Ουκρανίας

Η Κάγια Κάλας, επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, σχεδιάζει να εισηγηθεί αύξηση κατά ένα τρίτο στις ρωσικές οντότητες που υφίστανται κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις της στη Die Welt.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση των αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Γερουσία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας ΕΕ-ΗΠΑ για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και τον τερματισμό του πολέμου.