ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
test, koronoios, eody
Φωτο: Dimitrios Bouras / SOOC

Γεμίζουν τα νοσοκομεία στην Αττική - Μεγάλη άνοδος του ιού στα λύματα

Εκτόξευση 205% του ιικού φορτίου στην Αττική το προηγούμενο Σάββατο καταγράφουν οι επιστήμονες. Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με πάνω από 230 νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Αυξημένος είναι αριθμός εισαγωγών τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ τις τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία της Αττικής ενώ με βάση τα λύματα της Αττικής, το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία",  Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι στο Σωτηρία αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους.

Από την πλευρά του ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι με βάση τα λύματα της Αττικής, το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%. Η αύξηση αυτή έχει εκκινήσει από την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Όπως είπε, η εμπειρία του προηγούμενου κύματος έδειξε ότι τα λύματα μπορούν να δουν τη διασπορά στην κοινότητα 7-10 μέρες πιο μπροστά, ενώ ακόμα και αν κάποιος αποθεραπευτεί, μπορεί να δίνει ιικό φορτίο στα λύματα. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα ειδικά σε κάποιες περιοχές και κυρίως στον κεντρικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ