ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:29:51 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Μηταράκης: Όχι στη δημιουργία νέων δομών προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη

Δεν τίθεται κανένα θέμα δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη , σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς είχε ήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών. Είναι ξεκάθαρο ότι η εθνική στρατηγική για τον Έβρο που λέει "καμία νέα δομή και καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη" δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται ποτέ ν' αλλάξει». Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα ο κ. Μηταράκης, ο οποίος από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι η ασφάλεια του Έβρου και των κατοίκων του συνιστά τη μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα θέματα του ακριτικού νομού είναι προτεραιότητας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί ολοκληρώνουν σήμερα τη διήμερη επίσκεψή τους στον νομό Έβρου. Ο κ. Πέτσας με επίσκεψη στους πληγέντες, από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης ο κ. Μηταράκης με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα ΜΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitarakis, metanasteytiko, prosfigiko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηταράκης: Δημιουργία νέας κλειστής, ελεγχόμενης δομής της Λέσβου

Όπως τόνισε ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου θα είναι « μία σύγχρονη δομή, μία δομή πρότυπο σε συνεργασία με την Κομισιόν, η οποία θα ανταποκρίνεται και στις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης».