ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 60 έως 65 ετών

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 410 χιλιάδες εμβολιασμοί ενώ για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το ποσοστό κάλυψης φθάνει στο 73%.

Ένα εκατομμύριο πολίτες αφορά το επόμενο στάδιο του εμβολιαστικού προγράμματος που ανοίγει τις πύλες  του αυτή την εβδομάδα. Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Astrazeneca, για τις ηλικίες 60-64 ετών. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό μέσω των εταιρειών Pfizer και Moderna για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν επίσης στις 15 Φεβρουαρίου, σε διαφορετικά όμως εμβολιαστικά κέντρα. Όπως έχει ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο ενισχύεται η δυναμική των εμβολιαστικών κέντρων, με πάνω από 750 κέντρα συνολικά και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 410 χιλιάδες εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού φτάνει το 3,9%. Όσον αφορά στο υγειονομικό προσωπικό, τα στοιχεία δείχνουν πως έχει εμβολιαστεί άνω του 73% των γιατρών και μόλις το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.