ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Poreia, Foitites, Mathites, OLME, DOE, Yp. Paideias
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ το διοργανώνουν οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών.

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δίνουν σήμερα το παρόν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για «αυταρχισμό», «αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων», «απόσταση από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αλλά και «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση, με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» κατά το νέο άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Η 10η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους», επισημαίνει από την πλευρά της η ΔΟΕ και προσθέτει: «Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.