ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
kakokairia, xioni, attiki
Φωτο: Kostas Dekoumes / SOOC

Χιονοπτώσεις και δριμύ ψύχος σε όλη την χώρα από την «Μήδεια»

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Φαινόμενα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, θυελλώδεις άνεμοι και δριμύ ψύχος αναμένονται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 η κακοκαιρία «Μήδεια» που θα συνεχίσει να σαρώνει ολόκληρη την χώρα με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το απόγευμα σε κάποιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένονται στη Ανατολική Στερεά Ελλάδα, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης και ενδεχομένως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Βόρειων Κυκλάδων έως το πρωί. Βροχοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στις Σποράδες, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά από το από μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται από το μεσημέρι στις ανατολικές και νότιες παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό έως το μεσημέρι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -14 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 4, στην Ήπειρο από -6 έως 9, στην Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από -3 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 8, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 3 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 9 μποφόρ. Μικρή σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

γέφυρα με καταιγίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22-23 βαθμούς.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ισχυρές βροχές στη Νέα Υόρκη - Προβλήματα σε πτήσεις

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη Νέα Υόρκη προκάλεσαν τον θάνατο δύο ατόμων και σημαντικές καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, ενώ καταγράφηκαν πρωτοφανή ύψη βροχής μέσα σε λίγα λεπτά, με τις αρχές να προειδοποιούν για κινδύνους πλημμυρών.
Ισχυρός κυκλώνας Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυκλώνας Μελίσα κινείται ταχύτατα προς τις Βερμούδες μέσω Καραϊβικής

Ο κυκλώνας Μελίσα σάρωσε την Καραϊβική, προκαλώντας 29 θανάτους σε Αϊτή και Τζαμάικα, και κινείται ενισχυμένος προς τις Βερμούδες. Σφοδρές βροχές και άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε Μπαχάμες και Τερκς και Κέικος.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 30 Οκτωβρίου 2025

Λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2025

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.