ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolio, embolia
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Προτεραιότητα σε εμβολιασμούς μαθητές και εργαζόμενοι ειδικών σχολείων

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας η απόφαση ένταξης μαθητών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία ελήφθη από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Εντάχθηκαν κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό και Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ), οι μαθητές και οι μαθήτριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η σχετική εγκύκλιος εστάλη σήμερα, Δευτέρα, στα ειδικά σχολεία, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας για να προγραμματίσει τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ομάδας κατά του κορονοϊού.

Για «αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως σε σχετική της δήλωση. «Από την πρόληψη με μέτρα προφύλαξης και εντατική-διαρκή ενημέρωση, περνάμε στην επόμενη φάση, που περιλαμβάνει επιπλέον και τον εμβολιασμό, τον οποίο μας εξασφάλισε η επιστημονική κοινότητα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «μεριμνούμε για τα παιδιά μας, για τους εκπαιδευτικούς μας, για το προσωπικό μας. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί».

Η απόφαση ένταξης μαθητών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο ελήφθη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, το υπουργείο ενημέρωσε σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ακόμη, σχετικά με τις ΣΜΕΑΕ, το υψηλότερο ποσοστό πλήρους αναστολής λειτουργίας τους σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020, όταν το ποσοστό ανήλθε στο 9,7%. Έκτοτε το ποσοστό βαίνει μειούμενο και σήμερα βρίσκεται στο 1,7%. Σε επίπεδο τμημάτων, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, το 0,75% βρισκόταν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, ενώ σήμερα φθάνει, μόλις, στο 0,13%.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, επικοινώνησε με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), Γεωργία Μπουλμέτη, σχετικά με τα δειγματοληπτικά τεστ και τον εμβολιασμό στα ειδικά σχολεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

paidia, masks, sxoleio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί απ' τους Διεθνείς Οργανισμούς Αξιολόγησης (FDA και EMA) για τα παιδιά ηλικίας >12 ετών είναι τα εμβόλια που έχουν παραχθεί με τη μεθοδολογία mRNA και είναι: το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer Biontech και το Spikevax της Moderna.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Από 13/9 οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Εξετάζονται οι όροι ανοίγματος σχολείων και πανεπιστημίων

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι περίπου το 75% των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ήδη εμβολιασμένο, ενώ συζητείται και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδάσκοντες και φοιτητές πανεπιστημίων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.