ΓΔ: 1447.89 0.88% Τζίρος: 28.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν, όχι κλείσιμο τμήματος

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

«Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση» τόνισε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο. Όπως ανέφερε η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως. Ανέφερε ότι απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.

Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική ανάπτυξη της ρομποτικής στα ελληνικά σχολεία

Η ρομποτική έχει ήδη ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Ωστόσο, ο εξοπλισμός των σχολείων με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά όργανα, δίνει νέα δυναμική και περισσότερες δυνατότητες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις κατά της αξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί

Οι κινήσεις της κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 10:30 στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με πέντε καινοτομίες

Μετά από δυο χρόνια λόγω πανδημίας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι  προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Αρνητικό τέστ θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε βδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.