ΓΔ: 1455.32 0.52% Τζίρος: 5.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

«Μήδεια»: Χειρόφρενο σε λεωφορεία και ΗΣΑΠ, μετ΄ εμποδίων οι συγκοινωνίες

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Τέλος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση "Λεωφ. Βουλιαγμένης", έως το Σύνταγμα.

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leoforeia-Sygkoinonia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμερες που θα στέλνουν «ραβασάκια» στους παραβάτες εγκαθιστά ο ΟΑΣΑ

Θα τοποθετηθούν 12 νέες ψηφιακές κάμερες καταγραφής παραβάσεων σε λεωφορειολωρίδες που θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα το Μετρό για Πειραιά - Στα εγκαίνια ο πρωθυπουργός

Στις 2 το μεσημέρι θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο σταθερής τροχιάς, που ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα, ενισχύονται τα δρομολόγια

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ σε λειτουργία βρίσκονται 240 λεωφορειακές γραμμές στις οποίες εποπτικά συνεργεία του ομίλου παρακολουθούν συνεχώς τη δυνατότητα ολικής/μερικής εκτέλεσης τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση δρομολογίων του ΟΑΣΑ την Κυριακή λόγω εορταστικού ωραρίου

Tην Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και κατά τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε έκτακτη ενίσχυση 33 λεωφορειακών γραμμών και 6 γραμμών τρόλεϊ. Έκτακτοι συρμοί και στο μετρό.