ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Σχέδιο ανάπτυξης σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ζητήσει την άποψη των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης για τον τρόπο που θα αναπτύξει 325 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Την γνώμη των ίδιων των πολιτών για την χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ο κεντρικός δήμος της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την εγκατάσταση 325 σταθμών φόρτισης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του Πράσινου Ταμείου, ζητά τη γνώμη των πολιτών, με σκοπό την αρτιότερη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέσα από σχετική διαδικτυακή έρευνα.

Ο δήμος προχωρά στη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να λάβει υπόψη τις προτιμήσεις των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Σύμφωνα με την διοίκηση, στόχος είναι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για:

  • την καλύτερη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης
  • τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προτεινόμενων λύσεων και
  • τη διαμόρφωση κινήτρων για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για τον σκοπό αυτό, απευθύνεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στον σχεδιασμό με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου διαδικτυακού ερωτηματολογίου. Όπως αναφέρει ο Δήμος, σε ανακοίνωσή του «οι ιδέες, οι παρατηρήσεις και οι προτιμήσεις που θα προκύψουν από τις απαντήσεις των πολιτών θα αξιοποιούν για έναν πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθετες 12 περιβαλλοντικές οργανώσεις σε διατάξεις για περιοχές Natura

Οι οργανώσεις ζητούν την απόσυρση άρθρου του νομοσχεδίου των Γωεργιάδη - Σκρέκα με το οποίο προβλέπεται η θεσμοθέτηση με προεδρικό διάταγμα «υπο-περιοχών προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων» εντός προστατευόμενων περιοχών.