ΓΔ: 1451.86 1.16% Τζίρος: 85.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sillipsi
Shutterstock

Συνελήφθη σπείρα που πραγματοποιούσε διαδικτυακές απάτες

Οι 6 συλληφθέντες που κατηγορούνται, φέρεται να είχαν διαπράξει πέντε υποθέσεις απάτης καταφέρνοντας να αποσπάσουν από τα θύματά τους περισσότερα από 11.000 ευρώ.

Πέντε υποθέσεις απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες έχοντας συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, τελούσαν απάτες μέσω ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων και γεωργικών μηχανημάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε διαφορετικούς κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, χωρίς όμως να προβαίνουν στην αποστολή τους. Επιπλέον, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά έστελναν φωτογραφία με πλαστό αποδεικτικό έγγραφο κατάθεσης χρημάτων.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από την 25.08.2020 έως την 14.09.2020 οι παραπάνω δράστες διέπραξαν πέντε υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 11.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.