ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Καλές καιρικές συνθήκες και άνοδος της θερμοκρασίας

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες σε όλη την χώρα, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Καλός και ζεστός καιρός αναμένεται την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμού Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 18, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 18, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 6 έως 20, στην Πελοπόννησο από 10 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 19, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.