ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoo-ergasia
Φώτο:ΑΠΕ

Σελίδα για την προστασία θυμάτων βίας στους χώρους εργασίας

Μάλιστα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της γυναικείας εργασίας, σημειώνοντας πως η ηγεσία του Υπουργείου προωθεί ανάλογα μέτρα.

Την δημιουργία ιστοσελίδας για μπορούν να καταγγελθούν τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης που υφίστανται οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Γραμματείας Γυναικών της ΓΣΕΕ όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και ο τρόπος που μπορεί να ενισχυθεί η γυναικεία εργασία.

«Οφείλουμε να καταπολεμήσουμε τις επιθετικές συμπεριφορές που βιώνουν οι γυναίκες εντός εργασιακού πλαισίου και έχουν έντονες και αρνητικές συνέπειες για τις άμεσες αποδέκτριες. Στόχος μας είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και εργασίας κάθε εργαζόμενου/ης» ανέφερε η υφυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται το metoogreece.gr για να βοηθήσουμε, να προστατέψουμε και να ενημερώσουμε τα θύματα βίας, ενώ το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τα θέματα βίας. «Οι γυναίκες που υφίστανται βία ή κακοποίηση, πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΔΟΠΙΦ. Όλο το Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ είναι στο πλευρό των γυναικών και έτοιμο να στηρίξει τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη», δήλωσε η κ. Συρεγγέλα. Πρόσθεσε, δε, ότι «είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τη Γραμματεία Γυναικών της ΓΣΕΕ και αναμένουμε τις προτάσεις τους, γιατί τα φαινόμενα βίας μας απασχολούν όλους και όλες και δεν έχουν κομματικές αποχρώσεις. Ενωμένοι όλοι μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε».

Επίσης, στον νέο εργασιακό νόμο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα προβλέπεται άδεια πατρότητας με αποδοχές που θα παίρνει ο πατέρας όταν γεννιέται το παιδί του και άδειες φροντιστών. Θα συμπληρωθεί το καθεστώς των αμεταβίβαστων γονικών αδειών και θα προστατεύεται η θέση εργασίας των γονέων όσο απουσιάζουν για την ανατροφή των παιδιών τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ