ΓΔ: 1413.35 -0.61% Τζίρος: 53.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:40:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ploio-limani-anemoi
Shutterstock

Αλλαγές δρομολογίων καθώς λήγει η τριήμερη απεργία των ναυτεργατών

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Σε αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, αναμένεται να προχωρήσουν από τις 12:00 οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη λήξη της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης (μία 48ωρη και μία 24ωρη απεργία) των 13 ναυτεργατικών σωματείων, που ζητούν κατάργηση των ρυθμίσεων με τις οποίες, όπως αναφέρουν, επέρχεται πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι τα 8 από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία πρότειναν την αναστολή της απεργίας και τη λήξη της απόψε τα μεσάνυχτα. Το πρωί απεργοί ναυτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το πλοίο BLUE STAR DELOS.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ ανέφερε ότι «την περίοδο της πανδημίας έχουν κλιμακωθεί οι επιθέσεις ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τα εργασιακά και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα» και σημείωσε ότι η «κατάργηση της ΣΣΕ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο αυτή να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων». Επισήμανε επίσης τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει όσοι ναυτικοί βρίσκονται σε αναστολή της Σύμβασης ή είναι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι –τόνισε- αντιμετωπίζουν «πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των σχετικών επιδομάτων».

«Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα λιμάνια για την παλικαρίσια στάση τους στον 3ημερο απεργιακό αγώνα, και με όλα τα μέτρα προστασίας στη νέα έξαρση της πανδημίας, έστειλαν δυναμικό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, που επιδιώκουν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ