ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Λάρισα: Ξεκινούν οι έλεγχοι στα κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών, που υπέστησαν τα κτίρια μετά τον ισχυρό σεισμό, από τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ξεκινούν σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο.

Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, θα πραγματοποιήσουν αύριο ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι μετασεισμικές δονήσεις, ενώ πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διανυκτερεύσουν σε σκηνές που στήθηκαν στις πληγείσες περιοχές. Αρκετοί ήταν και αυτοί που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 68 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Στους 68 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,7 Ρίχτερ στη Φλόρες Ινδονησίας. Περίπου 13.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι σεισμόπληκτοι δηλώνουν έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων παρά την αναγγελθείσα βοήθεια.
Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 53 οι νεκροί και χιλιάδες σε ανάγκη βοήθειας από τον πρόσφατο σεισμό

Χιλιάδες κάτοικοι στο νησί Φλόρες, Ινδονησίας χρειάζονται άμεση βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε απώλειες, ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης. Έκτακτα μέτρα και ανθρωπιστική βοήθεια σε εξέλιξη.
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Μαζικές εκκενώσεις κατοικιών

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία προκάλεσε τουλάχιστον 51 θύματα, μετασεισμούς, κατολισθήσεις και εκκένωση 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με τις αρχές. Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό στη χώρα μετά το 2022.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της στο σεισμό στην Κολομβία

Ο Μίτσαελ Ρουίς εξιστορεί πως η αδελφή του Λένι θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της, Σαλομόν, κατά τον φονικό σεισμό στην Κολομβία. Η συγκινητική ιστορία τους έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ βόρεια του Βανουάτου αναφέρει το USGS

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά του Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, με εστιακό βάθος 188 χλμ και επίκεντρο 56 χλμ βορειοανατολικά του Πορτ-Όλρι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.
Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νεκρή η 32χρονη που διασώθηκε μετά από 37 ώρες στα συντρίμμια

Η 32χρονη Ντανιέλα Λάργκο, που έγινε σύμβολο ελπίδας μετά τη διάσωσή της από τα συντρίμμια στη δυτική Κολομβία, υπέκυψε στο νοσοκομείο. Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ άφησε τουλάχιστον 294 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.