ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΕΛΑΣ: Χωρίς το όριο των 2 χιλιομέτρων οι μετακινήσεις εντός Δήμου

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο και χρησιμοποιεί τον κωδικό «6».

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες αναφορικά με τις μετακινήσεις τόσο για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης όσο και για άθληση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.  Θοδωρής Χρονόπουλος

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι «τα 2 χλμ. δεν ισχύουν μέσα στον δήμο», ενώ είπε ότι όσον αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. «Με τα πόδια, αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε σχετικά.

Όσον αφορά τον κωδικό 4, είπε πως «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς τον δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Τόνισε ωστόσο πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες». «Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη», επεσήμανε.

«Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», είπε για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα. «Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα, απάντησε ερωτηθείς αν τα 2 χλμ. ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου».

Τέλος, τόνισε πως σήμερα η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι αυξημένη. «Από σήμερα θα βγάζουμε όσο περισσότερο κόσμο έξω για ελέγχους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ