ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia-mat
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πρόστιμα 194.350 ευρώ και 10 «λουκέτα» για μη τήρηση των μέτρων

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στο επίκεντρο βρίσκονται οι περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 15.01.2022 συνολικά 58.645 ελέγχους και κατέγραψαν 552 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

Περιφέρεια Αττικής

 • Η Ε.Α.Δ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 600€ (2x300€) σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη αλλοδαπής για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα και της επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ για άρνηση υποβολής σε τεστ.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και τριάντα (30) ημέρες αναστολή λειτουργίας για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας (2η παράβαση). Επιπλέον, επιβλήθηκαν σε παρευρισκόμενους πελάτες διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4x300€).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Επιπλέον, επιβλήθηκε στον εν λόγω πελάτη πρόστιμο ύψους 300€.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας για χρήση μουσικής και εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 600€ (2x300€) σε πελάτες καταστημάτων για είσοδο στο χώρο χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για χρήση μουσικής και εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Επιπλέον, επιβλήθηκε στον εν λόγω πελάτη διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€.

Περιφέρεια Ηπείρου

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000€ (2x5.000€) και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε εξήντα (60) ημέρες αναστολή λειτουργίας και επιβολή προστίμου από το Δικαστήριο (τέταρτη επανάληψη παραβάσεων) για χρήση μουσικής και εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο συνολικού ύψους 900€ (3x300€).
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας. Επιπλέον, επιβλήθηκε στον πελάτη του εν λόγω καταστήματος διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις της προσωρινά υπεύθυνης και του ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας για χρήση μουσικής.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση μη καθήμενων πελατών.

Επικράτεια

 • Το Λιμενικό διενήργησε 5.532 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.
 • Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. διενήργησαν ελέγχους σε σαράντα πέντε (45) αντικείμενα, καταγράφηκαν δύο (2) παραβάσεις και επιβλήθηκαν δύο (2) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600€(2χ300€).
 • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν διακόσια εξήντα εννέα (269) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά χιλίων διακοσίων έντεκα (1.211) φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (σύνολο φυσικών προσώπων 1.480).
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επτά (7) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ