ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη «Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή»

Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», ενώ διοργανώνεται από το «Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» του ELPO.

«Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει διαδικτυακά το το «Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» του EPLO, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. θα πραγματοποιήσει την εισαγωγική τοποθέτηση με θέμα : «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως προϋπόθεση του έμπρακτου σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων».

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Σπυρίδωνα Φλογαϊτη, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτή και δικηγόρο, την κα Elena Salgado Mendez πρ. αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας, την καθηγήτρια Hilde Caroli Casavola University of Molise 

Κεντρικές τοποθετήσεις θα κάνουν οι  Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην υπουργός και πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΜΕΦΙ, η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Αθηνά Χατζηπέτρου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Α.Ε. και η Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος διοικητικού συμβουλίου ΚΕΜΕΦΙ.

Το νεοσύστατο “Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα” αποτελεί μία αυτόνομη μονάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Ο στόχος του ΚΕΜΕΦΙ συνοψίζεται στην προώθηση της γνώσης και του προβληματισμού για τα μεγάλα ζητήματα σχετικά με την Ισότητα των Φύλων.

Το link συμμετοχής είναι

https://www.youtube.com/watch?v=XXeyw1Plgcg

 

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέδριο της «Καθημερινής» για την «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά»

«Είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να μας μάθει κάτι για το μέλλον. Να δούμε τι είναι η μεταπολίτευση και τι έχουμε διδαχθεί από αυτήν» ανέφερε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.