ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:47:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη «Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή»

Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», ενώ διοργανώνεται από το «Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» του ELPO.

«Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει διαδικτυακά το το «Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» του EPLO, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. θα πραγματοποιήσει την εισαγωγική τοποθέτηση με θέμα : «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως προϋπόθεση του έμπρακτου σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων».

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Σπυρίδωνα Φλογαϊτη, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτή και δικηγόρο, την κα Elena Salgado Mendez πρ. αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας, την καθηγήτρια Hilde Caroli Casavola University of Molise 

Κεντρικές τοποθετήσεις θα κάνουν οι  Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην υπουργός και πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΜΕΦΙ, η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Αθηνά Χατζηπέτρου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Α.Ε. και η Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος διοικητικού συμβουλίου ΚΕΜΕΦΙ.

Το νεοσύστατο “Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα” αποτελεί μία αυτόνομη μονάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Ο στόχος του ΚΕΜΕΦΙ συνοψίζεται στην προώθηση της γνώσης και του προβληματισμού για τα μεγάλα ζητήματα σχετικά με την Ισότητα των Φύλων.

Το link συμμετοχής είναι

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητήματα εταιρικής συμμόρφωσης στο επίκεντρο συνεδρίου του ΣΕΚΑΣΕ

To συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Αντώνης Παπαγιαννίδης.