ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Νεφώσεις και κατά τόπους βροχές σήμερα, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια σήμερα ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί, το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Λίγες νεφώσεις θα έχουν σήμερα Μακεδονία και Θράκη ενώ παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση οι άνεμοι και από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτ. Στερεά και τη δυτ. Πελοπόννησο. Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές σήμερα σε Θεσσαλία, ανατ. Στερεά, Εύβοια και ανατ. Πελοπόννησο. Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες.  Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν θα έχουν τα νησιά του ανατ. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ οι άνεμοι και από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να φτάνει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.  Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.