ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΠΘ-κατάληψη-ΕΛΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ, 33 προσαγωγές από την αστυνομία

Συνολικά 26 άνδρες και 7 γυναίκες προσήχθησαν σήμερα το πρωί από την ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιείται στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για τον Δ. Κουφοντίνα.

Σε 33 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Συγκεκριμένα, οι προσαγωγές αφορούν 26 άνδρες και 7 γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να εξεταστούν.

Με βάση σχετική ανακοίνωση, οι 33 προσαγωγές έγιναν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, ενώ όσον αφορά τους προσαχθέντες η αστυνομία γνωστοποίησε ότι «οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «το πανό που είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι καταληψίες, έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή τον Δ. Κουφοντίνα».

Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα, ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη και «ολοκληρώθηκε ομαλά», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μιάμιση ώρα αργότερα. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το Ίδρυμα μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση, την οποία συντόνισε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάληψη ήταν στην Πρυτανεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία διοικητική πράξη στο Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα.