ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:34:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επίδομα 400 ευρώ: Στις 16/3 η καταβολή του - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα ανοίξει για δέκα ημέρες εκ νέου η πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες για καταχώρηση διορθώσεων.

Την Τρίτη, 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την ΑΑΔΕ στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί στην οικεία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 450/Β/5-2-2021)προέκυψε ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι 44.248. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020).  Το συνολικό κονδύλι –που θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων- ανέρχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα ανοίξει για δέκα ημέρες εκ νέου η πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώρηση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ) καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή εισάγει ρυθμίσεις που διευκολύνουν τόσο την απόκτηση/ανέγερση ακινήτων που θα διατεθούν για τη στέγαση εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Προγράμματα νέας γενιάς για την επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων

Εντός Μαρτίου οι προσκλήσεις για τις δύο πρώτες δράσεις ύψους 100 εκατ. των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν κατάρτιση σε ψηφιακές και "πράσινες" δεξιότητες. Οι καινοτομίες για παρόχους και καταρτιζόμενους.