ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΕΣΗΕΑ
Φώτο: ΕΣΗΕΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουλούρης

Επί πολλά χρόνια κάλυπτε το οικονομικό ρεπορτάζ, ενώ διετέλεσε επί πολλά χρόνια  διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως στον Επενδυτή και στην ΕΡΤ.

Την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Κουλούρη σε ηλικία 65 ετών ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). 

Ο Β. Κουλούρης έδωσε σκληρή αλλά σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο. Γεννήθηκε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, ενώ διετέλεσε επί πολλά χρόνια  διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως στον Επενδυτή και στην ΕΡΤ.

Ο Βασίλης Κουλούρης επί χρόνια κάλυπτε το οικονομικό ρεπορτάζ, ήταν εξαιρετικά καλός στα θέματα των αγορών και του χρηματιστηρίου και διέπρεψε επί πολλά χρόνια σ’ αυτό. 

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ τονίζονται τα ακόλουθα: «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Κουλούρη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών,  έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στην Λευκίμμη της Κέρκυρας το 1955. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, μετοίκησε στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ. Πρωτοετής φοιτητής τον Νοέμβριο του 1973, συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Τη δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», λίγο πριν τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της «ΕΡΑ 4», όπου ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων και συνέδραμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ζωντανού ραδιοφώνου με 24ωρο πρόγραμμα. Αργότερα μετακινήθηκε στην «ΕΡΑ 1», έχοντας και πάλι διευθυντική θέση. Από τη συγκεκριμένη συχνότητα βγήκε, το 1990, η καθημερινή εκπομπή «Ο Ήχος του Χρήματος», μια πρωτοποριακή εκπομπή, καθώς είχε ζωντανές συνδέσεις με το Χρηματιστήριο της Αθήνας ενώ επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς, έδιναν με συνεντεύξεις τους τον παλμό των γεγονότων.

Πρωτοστάτησε, επίσης, στην έκδοση ενός πρωτοποριακού, για την εποχή, newsletter με τον τίτλο «Μικρομέτοχος», το οποίο μετεξελίχθηκε σε περιοδική έκδοση, με αποκαλυπτικές πληροφορίες για την χρηματιστηριακή αγορά και τις οικονομικές εξελίξεις. Εργάστηκε, επίσης, για τον «ΕΠΕΝΔΥΤΗ», από το πρώτο φύλλο της έκδοσης, όπου καυτηρίαζε με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα σε στήλες γνώμης, με πλέον χαρακτηριστική τη στήλη, που έφερε ως υπογραφή το όνομα του  Αριστοφανικού ήρωα «Στρεψιάδης». Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», όπου και διατέλεσε διευθυντής σύνταξης του οικονομικού ενθέτου και έκλεισε τον εργασιακό του βίο, επίσης ως διευθυντής σύνταξης, στον «ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», υπεύθυνος για το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας.

Ο Βασίλης Κουλούρης ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων, σεμνός και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους και συνάδελφους του. Στην επαγγελματική του ζωή διακρίθηκε για την επάρκειά του, την συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και την αντικειμενικότητα με την οποία κάλυπτε το οικονομικό και χρηματιστηριακό ρεπορτάζ. Ο τρόπος που παρουσίαζε τα γεγονότα και κυρίως η χαρακτηριστική γραφή του, τον έκαναν να ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο και να τύχει καθολικής αποδοχής, όχι μόνο μεταξύ των συναδέλφων του, αλλά και μεταξύ των παραγόντων της αγοράς.

Ολιγαρκής από την φύση του, ό,τι περισσότερο αποζητούσε ήταν το ψάρεμα με την βάρκα του και το αμπέλι του με το καλό κρασί, που ίδιος εμφιάλωνε και το μοιραζόταν με τους φίλους του. Ταυτόχρονα, όμως, ποτέ δεν έχανε το ενδιαφέρον του για όλο το πλέγμα των πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων.

Ο Βασίλης τιμούσε την έννοια της φιλίας όσο λίγοι, καθώς ήταν δοτικός και αυθεντικός, με πλούσιο εσωτερικό κόσμο και ακλόνητες αξίες, γεγονός που εκτίμησαν απεριόριστα όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά τη σύζυγό του Κατερίνα και τον μοναχογιό του Κωνσταντίνο και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε το λειτούργημά μας.

Η κηδεία του θα γίνει στην Κέρκυρα, την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος: Να μη γίνει η ψηφιοποίηση νέο μόνιμο κόστος για τις ΜμΕ

Με αφορμή την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση B2B, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά καθαρή ενημέρωση ότι ο ιδιωτικός πάροχος δεν είναι μονόδρομος, διαφάνεια στις χρεώσεις και ισοδύναμες δημόσιες λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μικρές επιχειρήσεις.
γερμανικές εφημερίδες περίπτερο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο σύζυγος του Έλτον Τζον καταγγέλλει τις πρακτικές της Daily Mail

Ο Ντέιβιντ Φέρνις κατηγόρησε τη Daily Mail για παράνομη απόκτηση προσωπικών εγγράφων, προκαλώντας αγανάκτηση στον ίδιο και τον Έλτον Τζον. Η υπόθεση αφορά και άλλες διασημότητες, όπως ο πρίγκιπας Χάρι.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συγκλονισμός για την απαγωγή μητέρας τηλεοπτικής δημοσιογράφου

Η εξαφάνιση της 84χρονης μητέρας της δημοσιογράφου του NBC News, Σαβάνα Γκάθρι, συγκλονίζει τις ΗΠΑ, με την υπόθεση να φθάνει μέχρι τον Λευκό Οίκο. Η Νάνσι Γκάθρι εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι της.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Washington Post προχωρά σε εκτεταμένες απολύσεις λόγω οικονομικών πιέσεων

Η Washington Post, υπό την ιδιοκτησία Τζεφ Μπέζος, ξεκίνησε μαζικές απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων, με πλήγμα σε ξένους ανταποκριτές, το αθλητικό και τοπικό ρεπορτάζ, προκαλώντας ανησυχία για την αξιοπιστία της εφημερίδας.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα - Γαλλία: Στο επίκεντρο η άμυνα μετά την επίσκεψη Βοντρίν

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναδεικνύουν την επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Κατρίν Βοντρίν στην Αθήνα, εστιάζοντας στη στενή αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας και στην πιθανή ανανέωση της στρατηγικής συμφωνίας τους εντός των επόμενων εβδομάδων.