ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: VentureGarden

VentureGarden: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Η2Β Hub επεκτείνει το πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα.

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ξεκινάει αυτό το φθινόπωρο στην Κρήτη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Η2Β Hub (Hub to Business) επεκτείνει το πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden, θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε 5 εβδομάδες βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 2 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Η Κρήτη είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επεκτείνεται το VentureGarden. Η σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τα καινοτόμα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η ανταγωνιστικότητα της περιοχής δημιουργούν το πλέον πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη του VentureGarden.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συνέργεια του Alba με το H2B Hub έχει ως στόχο να συνδυάσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία εκπαίδευσης με την εξειδικευμένη γνώση για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης. Η ομάδα του VentureGarden από το Alba είχε βρεθεί ξανά στην πόλη του Ηρακλείου για την υλοποίηση του τριήμερου εργαστηρίου επιχειρηματικότητας GreenHouse τον Νοέμβριο του 2016.

Τα μαθήματα του πρώτου VentureGarden στην Κρήτη θα ξεκινήσουν στις 18 Νοεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στον χώρο του H2B Hub στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14).

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι 4 Νοεμβρίου την αίτηση συμμετοχής: http://resources.alba.acg.edu/vgaheraklionregistration-0

Θα ακολουθήσει σύντομη προσωπική συνέντευξη για να επιλεγούν οι επιχειρηματίες που θα το παρακολουθήσουν.

Το VentureGarden δημιουργήθηκε το 2014 από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki μέλος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative). Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 11 κύκλοι με περισσότερους από 930 συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση: Καλύφθηκαν 3 απαιτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το υπουργείο Παιδείας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, έχει καταθέσει, παράλληλα στην εν λόγω Αρχή ένα αναλυτικό υπόμνημα με τις επιπλέον δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο δημιουργείται στον δήμο Παιανίας

Το δημοτικό σχολείο θα αποτελείται από τρία κτίρια και προβλέπεται η εξασφάλιση άνετου μικροκλίματος στων εσωτερικό και υπαίθριο χώρο και ελαχιστοποιεί τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο, τι ισχύει για τα τεστ

Συνοπτικός οδηγός από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών τα σχολεία. Πώς αντιμετωπίζονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές τους.