ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: VentureGarden

VentureGarden: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Η2Β Hub επεκτείνει το πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα.

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ξεκινάει αυτό το φθινόπωρο στην Κρήτη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Η2Β Hub (Hub to Business) επεκτείνει το πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden, θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε 5 εβδομάδες βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 2 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Η Κρήτη είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επεκτείνεται το VentureGarden. Η σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τα καινοτόμα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η ανταγωνιστικότητα της περιοχής δημιουργούν το πλέον πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη του VentureGarden.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συνέργεια του Alba με το H2B Hub έχει ως στόχο να συνδυάσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία εκπαίδευσης με την εξειδικευμένη γνώση για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης. Η ομάδα του VentureGarden από το Alba είχε βρεθεί ξανά στην πόλη του Ηρακλείου για την υλοποίηση του τριήμερου εργαστηρίου επιχειρηματικότητας GreenHouse τον Νοέμβριο του 2016.

Τα μαθήματα του πρώτου VentureGarden στην Κρήτη θα ξεκινήσουν στις 18 Νοεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στον χώρο του H2B Hub στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14).

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι 4 Νοεμβρίου την αίτηση συμμετοχής: http://resources.alba.acg.edu/vgaheraklionregistration-0

Θα ακολουθήσει σύντομη προσωπική συνέντευξη για να επιλεγούν οι επιχειρηματίες που θα το παρακολουθήσουν.

Το VentureGarden δημιουργήθηκε το 2014 από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki μέλος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative). Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 11 κύκλοι με περισσότερους από 930 συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

   

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ούτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα σχολεία στις σεισμόπληκτες περιοχές

Τα σχολεία των περιοχών που είναι κλειστά μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Teaching Factory: Μία πρωτοβουλία που συνδέει φοιτητές και βιομηχανία

Μετά την πανδημία, η εμπειρία που αποκτήθηκε με την χρήση των τεχνολογιών, θα αποτελέσει εργαλείο για περαιτέρω ανάπτυξη και των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά και της ελληνικής βιομηχανίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πλατφόρμα ενισχύει την τηλεκπαίδευση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα προγράμματα διαρκούν τρεις εβδομάδες και είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν ευελιξία στον εκπαιδευτικό, ο οποίος μπορεί να διαμορφώνει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του προγράμματος ανάλογα τις ανάγκες της τάξης του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις Πανελλαδικές

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των ορίων του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), που αποτελεί από φέτος και στο εξής προϋπόθεση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθορίστηκε με υπουργική απόφαση.