ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
rapid antigen test-koronoios-ekpaideutikoi
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Διευκρινήσεις για τα rapid tests ζητούν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Αιφνιδιαστική χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την απόφαση της κυβέρνησης για διάθεση δωρεάν rapid tests στους πολίτες από τα φαρμακεία.

Διευκρινήσεις όσον αφορά τη διαδικασία με την οποία θα διατίθενται τα δωρεάν rapid tests στους πολίτες κατά της COVID-19 από τα φαρμακεία, ζητά με σχετική ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακευτικός σύλλογος της πόλης θέτει ερωτήματα που αφορούν τη διάθεση των rapid tests, όπως το είδος τους, τη διαδικασία προμήθειας και ανανέωσης τους όταν τελειώσουν, τις ποσότητες, τον τρόπο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για τα θετικά δείγματα, την καταγραφή, την απόρριψη των υλικών, την πρόβλεψη για διασφάλιση της υγείας των φαρμακοποιών και των πολιτών που εξυπηρετούνται, κ.α. Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει την απόφαση «αιφνιδιαστική», αλλά δηλώνει την πρόθεση των φαρμακοποιών να σταθούν στο πλευρό της πολιτείας.

Τέλος, οι φαρμακοποιοί της συμπρωτεύουσας ζητούν από την πολιτεία «να καλέσει άμεσα τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και να κατατεθούν προτάσεις, ώστε μέσα από τη συνεργασία να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα φαρμακεία τα εμβόλια για την εποχική γρίπη

Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να αμελούν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Thessaloniki-lymata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων σύμφωνα με το ΑΠΘ

Τι λένε οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας από την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Thessaloniki-lymata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδείξεις ανοδικής τάσης του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Από τις 19 Δεκεμβρίου, που το στέλεχος Όμικρον ανιχνεύτηκε από το ΑΠΘ πρώτη φορά στα λύματα, έως και τις 22 Δεκεμβρίου, καταγράφεται ήδη αύξηση στη συγκέντρωση του άκρως μεταδοτικού στελέχους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξητική η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα Θεσσαλονίκης

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά λύματα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.