ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΙΣΑ: Έκτακτη σύσκεψη για την ενσωμάτωση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση και ομοψυχία στη μάχη ενάντια στην πανδημία», είναι το μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη.

Σε έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί, αύριο στις 10 π.μ., ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τους εκπροσώπους των επιστημονικών εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι αυτή την ώρα, 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές. Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά όλα τα φάρμακα να χορηγούνται με ιατρική συνταγή

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης καλεί την πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική συνταγογράφηση για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμιο συνέδριο των Ελλήνων γιατρών της διασποράς στην Αυστραλία

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, που έχει ως στρατηγικό σχέδιο η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επταπλάσιος κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης Covid-19 για τους υγειονομικούς

Οι άνδρες έχουν σχεδόν 39% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο. Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, όσον αφορά την πιθανότητα μόλυνσης από τον κορονοϊό.