ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παγκόσμιο συνέδριο των Ελλήνων γιατρών της διασποράς στην Αυστραλία

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, που έχει ως στρατηγικό σχέδιο η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο.

Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Ελλήνων ιατρών και βιοεπιστημόνων της Διασποράς πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη, με τη συμμετοχή επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο, με στόχο τη σύσφιξη σχέσεων, τη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και τη στενή συνεργασία όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς, σε μια προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα κυρίαρχος προορισμός στον τουρισμό υγείας και ευεξίας. Το τριήμερο συνέδριο (17-19 Νοεμβρίου) διοργάνωσαν το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, με τη συμμετοχή των ανά τον κόσμο Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων των αποδήμων, ενώ τη φιλοξενία ανέλαβε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, το οποίο έχει θέσει ως στρατηγικό του σχέδιο, η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο και οι ιατρικές σχολές ανά τον κόσμο να διασυνδεθούν με την Ιπποκράτεια Ιατρική Φιλοσοφία και Ηθική. Επιλέγοντας την πολιτική της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης της Ιπποκράτειας Σκέψης στοχεύει στην προσέλκυση επιστημόνων από όλο των κόσμο που θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές τουρισμού υγείας για την Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας στηρίζει την πρωτοβουλία για τη δικτύωση των Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανέφερε ο γγ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, που παραβρέθηκε στις εργασίες του συνεδρίου. Εξέφρασε την άποψη ότι η Υγεία χρειάζεται συνεργασίες και ανταλλαγή απόψεων για να μπορέσουμε προχωρήσουμε στο μέλλον.

Στις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της Υγείας αναφέρθηκαν οι ομιλητές στο συνέδριο, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και δικτύωσης των επιστημόνων, συνεχούς εκπαίδευσης αλλά και ενδυνάμωσης των συστημάτων υγείας. Έδωσαν έμφαση στη σημασία της συνεργασίας των ελληνικών με τα ξένα πανεπιστήμια, στους τομείς της έρευνας, και της εκπαίδευσης που αφορά την ανάπτυξη κοινών πρωτοκόλλων και την ανταλλαγή φοιτητών. Στη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και τη συνεργασία όλων των ελληνικών ιατρικών συλλόγων της Διασποράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Τόνισε το ρόλο των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων ως πρεσβευτές για την εισροή τουριστών υγείας στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αναδείξουμε την υψηλή επιστημονική υπεροχή της πατρίδας μας».

Μίλησε επίσης για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας πως ως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και μέσω του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ «αποσκοπούμε στο να κάνουμε τις πόλεις και την Περιφέρεια μας «Υγιείς»». «Το όραμα που πρέπει να μοιραστούμε είναι η κοινή προσπάθεια, η ένωση δυνάμεων και η στενή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Κωνσταντίνος Πάντος και έκανε λόγο για «για μια σύγχρονη, επωφελής παγκόσμια ιατρική», με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Για τη συνεργασία επιστημόνων και πανεπιστημίων μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας δρ Μαρίνης Πιρπιρής.

Συμφωνία Συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου μέλη του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, όπου σε ειδική εκδήλωση υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Μελβούρνης και των Ιατρικών Σχολών ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πατρών, με αντικείμενο την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών της χώρας μας με τις ιατρικές σχολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Κ. Πάντος, ο γγ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού δρ Αντώνιος Πολυδώρος, η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης Καθηγήτρια Nicola Lautenschlager, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας καθηγητής ιατρός Μαρίνης Πιρπιρής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας, καθηγητής Γιώργος Αντωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Πρόξενος της Μελβούρνης Μανώλης Κακαβελάκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπποκράτη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου που στόχο έχει την τοποθέτηση της προτομής του Ιπποκράτη σε 35 Ιατρικές Σχολές σε όλο τον κόσμο.

Θερινό επιστημονικό σχολείο στην Κω

Όπως ανακοίνωσαν οι κ. Πατούλης και δρ Αντώνιος Πολυδώρου, το 2023, θα διοργανωθεί στο νησί της Κω, στο νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης, για πρώτη φορά Summer Schoo , με τίτλο «Ιπποκρατικές αξίες και ιατρική» ,στο οποίο θα συμμετέχουν οι άριστοι φοιτητές ιατρικών σχολών του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά όλα τα φάρμακα να χορηγούνται με ιατρική συνταγή

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης καλεί την πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική συνταγογράφηση για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά.
businessdaily-Xeirourgio-Nosokomeio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν αναστέλλονται οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο Αγλαΐα Κυριακού

Αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 1ης Ιουνίου, είχαν αποφασίσει και γιατροί του «Αγία Σοφία», ωστόσο μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την ενίσχυση του προσωπικού, ανέστειλαν την κινητοποίηση.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: 1137 νέες προσλήψεις για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ε.Σ.Ι. του ΚΕ.Π.Α

«Η απόφασή μας αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.