ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ρωγμές σε δημόσια κτίρια και εκκλησίες στη Σαμαρίνα λόγω σεισμού

Γρήγορη αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων της κοινότητας, υποσχέθηκε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, ύστερα από τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ που έγινε χθες στα Γρεβενά.

Ζημιές σε ναούς και παλιά δημόσια κτίρια της Σαμαρίνας προκάλεσε η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου των Γρεβενών τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενους από τους αντιδημάρχους Τεχνικών έργων και Εμπορίου επισκέφθηκαν την ορεινή κοινότητα και περιηγήθηκαν στους ναούς της Μικρής και Μεγάλης Παναγιάς, που αποτελούν σπουδαία θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν ρωγμές και φθορές στον φέροντα οργανισμό και την τοιχοποιία. Επίσης, προβλήματα παρουσιάζουν κι άλλα κτίρια της Σαμαρίνας, όπως το παλιό Δημοτικό Σχολείο, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα του Ξενώνα που ανήκει στην Κοινότητα.

Ο κ.Δασταμάνης, διαβεβαίωσε τους λιγοστούς κατοίκους που διαμένουν μόνιμα στο χωριό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ότι από πλευράς δημοτικής Αρχής θα γίνουν όλες οι ενέργειες σε συνεννόηση με την Πολιτεία και το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις των ιστορικών κτιρίων της κοινότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών Ρίχτερ στη Σύμη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.