ΓΔ: 877.49 0.08% Τζίρος: 10.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:20:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

EUREOPE Magazine: Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, φιλοξενεί το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού, που εστιάζει σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού EUREOPE Magazine, που προέκυψς ως πρωτοβουλία της Ερευνητικής Ομάδας Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τις επερχόμενες δράσεις.

Συγκεκριμένα, το τεύχος Ιανουαρίου 2021 φιλοξενεί συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. Οι βασικές θεματικές του τρέχοντος τεύχους είναι οι εξής: εξωτερική πολιτική, οικονομία, κοινωνική πολιτική, μετανάστευση, εκπαίδευση, κοινωνία-ιστορία, επιστήμη και έρευνα.

Στόχος της Επιστημονικής Ομάδας Ευρωπαϊκών Θεμάτων και του EUREOPE Magazine είναι να συμβάλλουν στην ενημέρωση και τον διάλογο γύρω από τα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσεγγίζοντάς τα με την απαραίτητη διεπιστημονικότητα και αντικειμενικότητα. Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, η καλλιέργεια της ευρωπαϊκής συνείδησης, κουλτούρας και ταυτότητας απαιτεί έγκυρη ενημέρωση και διάλογο για τις εξελίξεις.

Γι’ αυτό το λόγο η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως πολιτικούς επιστήμονες, οικονομολόγους, νομικούς και φιλολόγους, διαφόρων ακαδημαϊκών βαθμίδων. Συντονίστρια της Επιστημονικής Ομάδας Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Μαρία Αρναουτάκη. Η εν λόγω πρωτοβουλία βασίζεται στον επαγγελματισμό των αρθρογράφων που πράττουν εθελοντικά με βάση τη θέληση προσφοράς και δημιουργίας, ενώ το έργο τους εποπτεύεται από υψηλού κύρους επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς συνεργάτες του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο τεύχος εδώ.

 

eureope-magazine
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ