ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
Φωτο: ΑΠΕ

Σ. Ζαχαράκη: Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός με αυστηρά πρωτόκολλα

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο MEGA.

Μέχρι τότε, υπογράμμισε, υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και με αρνητικό τεστ pcr τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε, ότι σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια» σημείωσε η υφυπουργός.

Τι θα ισχύσει για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.

«Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι υπάρχει η σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο ότι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί. «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι» υποστήριξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nisia-tourismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο φουλ οι «μηχανές» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας για το 2023

Ο ΕΟΤ ως ένας βασικός πυλώνας προβολής και επικοινωνίας του ελληνικού τουρισμού όχι μόνο δεν εφησυχάζει, από τα επιτεύγματα του 2022, αλλά βάζει από τώρα πλώρη για νέες καμπάνιες διαρκείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Αποδεικνύεται στην πράξη η δυναμική του Αθλητικού Τουρισμού

Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά και τη δίψα των συμμετεχόντων για αθλητική δράση, η Ελλάδα από άκρη σε άκρη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στίβο αγωνισμάτων, που προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Evoia-Eyboia-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα αιτήσεων για το North Evia-Samos Pass

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, η δράση North Evia-Samos Pass έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 18.075 κάρτες, και παρατείνει την τουριστική περίοδο στις περιοχές αυτές.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα

Την ανάδειξη και ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα επιδειώκει πιλοτικό πρόγραμμα που τρέχουν τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι δήμοι Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Μήλου.