ΓΔ: 1419.32 0.12% Τζίρος: 10.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:21:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Από αύριο ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει οτι υπάρχει η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Ξεκινούν αύριο, 1η Νοεμβρίου 2019, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15  Νοεμβρίου 2019. Όπως έχει επισημάνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπάρχει η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στους καταναλωτές που θα πραγματοποιήσουν αγορές εκείνη την περίοδο να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις υποχρεώσεις που οι καταστηματάρχες ωφείλουν να τηρούν.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις αυτές είναι η υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής  των εκπτωτικών ειδών. Υπενθυμίζεται ακόμα οτι επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Tέλος, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Θα διαρκέσουν έως και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στις 26 του μήνα θα υπάρξουν προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού της «Black Friday» και θα ακολουθήσουν στις 29 οι προσφορές μόνο για online αγορές, γνωστές ως «Cyber Monday».
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένες τιμές στα εισιτήρια για τους προσληφθέντες εκπαιδευτικούς

Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των νεοπροσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.