ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ActionAid

Πρόγραμμα εκπαίδευσης «Αλφαβητάρι Οικονομικών» από την Actionaid

H ActionAid και τo πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης «Αλφαβητάρι Οικονομικών» έφερε τις έννοιες της κατανάλωσης, της αποταμίευσης, του προϋπολογισμού και της επιχειρηματικότητας μέσα στις σχολικές τάξεις.

Η ΑctionAid από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 πραγματοποίησε συνολικά 22 εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών, στις οποίες συμμετείχαν σχολεία από 400 σημεία της Ελλάδας. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν συνεργασίες με 16 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδεύσεις, ανταποκρινόμενες στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, με τη συμμετοχή 547 εκπαιδευτικών από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Δομήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι διαδραστικές και να επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων, ενώ παρείχαν τα κατάλληλα εφόδια ώστε οι εκπαιδευτικοί που τις παρακολούθησαν να είναι πλήρως προετοιμασμένοι να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό υλικό «Αλφαβητάρι Οικονομικών» στις τάξεις τους. Στο πλευρό τους έχουν διαρκή συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένο μέντορα.

Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στις εκπαιδεύσεις, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του (προγράμματος) στις τάξεις!

Το πρόγραμμα συντονίζει η ActionAid, με χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των μελών της διεπιστημονικής ομάδας της ActionAid και της ΕΡΓΩ, και βασίζεται στη φιλοσοφία αντίστοιχων εγχειριδίων της Aflatoun International. Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο 2.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 42.000 μαθητών και μαθητριών σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το εκπαιδευτικό υλικό έχει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το ΙΕΠ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανέφερε πως οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά εντός του Ιουνίου, ενώ ακόμα δεν έχουν υπάρξει αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια, Λύκεια.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα

«Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όταν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε η κ. Κεραμέως, για τη φετινή σχολική χρονιά.