ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανέφερε πως οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά εντός του Ιουνίου, ενώ ακόμα δεν έχουν υπάρξει αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια, Λύκεια.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί για λίγες μέρες το εκπαιδευτικό έτος έτσι ώστε να υπάρξουν λίγες περισσότερες μέρες με δια ζώσης εκπαίδευση. Παράλληλα για τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τόνισε πως θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα.

Για τα self tests η κα Κεραμέως επανέλαβε πως έχει γίνει η πρώτη παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων. «Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα λύκεια»

Τόνισε επίσης την σημασία των self tests σημειώνοντας πως «το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους ασυμπτωματικούς».

Για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ για τις Πανελλαδικές τόνισε ότι δρομολογούνται κανονικά εντός του Ιουνίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα και η ημερομηνία έναρξής τους. Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, για λίγες μέρες και μόνο εντός Ιουνίου, «για να κερδίσουμε μέρες στη δια ζώσης εκπαίδευση».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, με τη χρήση self test, απάντησε ότι στους χώρους αυτούς υπάρχει ανάμειξη διαφορετικών ομάδων, γι' αυτό και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών. Τέλος, για τα voucher τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τους φοιτητές, για να κάνουν αίτηση για να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό άνοιξε ήδη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.